Management

Muziek en management

Naast muzikant ben ik adviseur voor vraagstukken op operationeel en strategisch niveau. Als veranderkundige help ik teams en organisaties de volgende stap te zetten. Vanuit een diepgewortelde interesse in gedrag zie ik duidelijke overeenkomsten tussen een organisatie en (een groep) muzikanten. De universele wetten van de muziek: ritme, harmonie en dissonantie, gelden ook binnen organisaties. Die kennis wil ik delen!

Op een leerzame, leuke manier verandering laten slagen en samenwerking verbeteren. Wie wil dat niet?

Het orkest

Voordat een orkest of band de bühne op stapt is er lang en intensief gerepeteerd. Iedereen beheerst zijn instrument en de leden zijn volledig op elkaar ingespeeld. Taken en kwaliteiten zijn bekend en de muzikanten stimuleren elkaar vol passie en energie. Ze houden zich aan de afspraken maar geven ook ruimte om te improviseren. Zo komen ze tot een gezamenlijke topprestatie. Hier zit een duidelijke parallel met organisaties.

Samenwerken, ritme en harmonie zijn niet vanzelfsprekend. Hoe komen talenten tot hun recht en krijgt iedereen de ruimte om zijn partij te spelen? Ik laat je graag ervaren hoe je dat kunt verbeteren.

De artiest

Artiesten geven hun publiek alleen het allerbeste. Ze halen elke show het maximale in zichzelf naar boven. Deze ‘klantbeleving’ is de basis van het artiestenbestaan (ok, over smaak valt te twisten). Kleding, geluid, licht, podium. Alles moet kloppen, elke dag weer. Organisaties halen ook elke dag alles uit de kast voor de juiste klantbeleving (ook hier, smaken verschillen). Wat kun je leren van de passie en focus van een artiest? Hoe pak je het podium? Ik laat het je zien en beleven!

Geloof me, ook in jou schuilt een artiest.

Wat kan jouw organisatie leren van de universele wetten van de muziek?

Neem contact met mij op!